Bez brašna i bez dodanih šećera, ukusne i fine keto palačinke s orasima, s niskim udjelom ugljikohidrata, pripremite u manje od pet minuta.

Priprema ovih keto palačinki vrlo je jednostavna i laka. Sve što vam treba su jaja, orasi, prašak za pecivo, maslac, ekstrakt vanilije (opcionalno) – više manje standardni sastojci koje uglavnom svi imamo u kuhinji.

NAMAZI OD ORAHA

Namaz od oraha proizveden je od čiste jezgre oraha sa slavonskih polja. Provjerena kvaliteta i brza dostava.

Kada su u pitanju brzi i jednostavni recepti za keto doručak, postoji li bolji od ovoga? Isprobajte fine pufaste američke palačinke.

Keto palačinke s orasima – sastojci

  • 1 jaje
  • 7 g rastopljenog maslaca
  • ¼  jušne žlice vanilija ekstrakta
  • 35 g namaza od suncokreta ili oraha
  • 56 g samljevenih oraha

Prvo dodajte sve mokre sastojke u zdjelu i dobro ih izmiješajte. Nakon toga dodajte samljevene orahe i prašak za pecivo, te zamijesite kompaktnu smjesu za palačinke.

Koliko dugo se peku američke palačinke ovisi o tome koliko ih debelo pripremate.Ipak, postoji par znakova koji govore kada su palačinke spremne za okretanje, a na koje trebate pripaziti tijekom pečenja.

Prvi od znakova su pojava mjehurića na površini. Zatim „vanjski prsten” palačinke postaje svjetlije boje od sredine. Kada se to desi, palačinka je spremna za okretanje. Nakon okretanja pecite ju još samo minut do dva.

Kada je palačinka pečena, trebali bi je moći lagano pritisnuti prstom i osjetiti kako se tijesto vraća nazad. Tijesto nikako ne smije biti meckavo niti vlažno na dodir.

Pečenu palačinku prebacite na tanjur i poslužite s namazom od suncokreta ili oraha.

Bezglutenske keto palačinke možete napraviti i s bademovim brašnom ili, ako imate alergiju na orašide, brašnom od sjemenki suncokreta. Omjer bi trebao biti 1:1.

Zapratite nas za više recepata.