Opći uvjeti poslovanja

Općenito

Internetska stranica www.organica-vita.com u vlasništvu je obrta Organica Vita (OIB: 14228355878), Vraneševci 2a, 33523 Čađavica, Hrvatska. Opći uvjeti poslovanja vrijede za registrirane korisnike. Registrirani korisnik (u daljnjem tekstu korisnik ili registrirani korisnik) može postati svaka osoba koja je potpuno poslovno sposobna i koja prihvaća uvjete poslovanja obrta Organica Vita.

Prilikom prve kupovine kupac se treba registrirati i pritom ispuniti sva zahtijevana polja istinitim podacima. Prihvaćanje općih uvjeta poslovanja kupac potvrđuje svojom registracijom čime postaje registrirani korisnik. Korisnik je dužan brinuti se o sigurnosti svoje korisničke lozinke i povremeno ju mijenjati. Organica Vita ne odgovara za slučajeve zlouporabe korisničke lozinke, ali će odmah nakon što korisnik javi o vjerojatnoj zlouporabi odgovarajuće postupiti. Organica Vita se u potpunosti odriče svake odgovornosti koja na bilo koji način može nastati iz, ili je na bilo koji način vezana za korištenje ove web stranice, za bilo koje radnje korisnika uporabom ili zlouporabom sadržaja ove internetske stranice, te za bilo kakvu štetu koja može nastati korisniku ili bilo kojoj trećoj strani u vezi s uporabom ili zlouporabom korištenja sadržaja ove internetske stranice.

Registrirani korisnik ima pravo kupovati artikle na stranici www.organica-vita.com i koristiti ih u dobroj namjeri. Organica Vita zadržava pravo promjene općih uvjeta poslovanja i korištenja ovih stranica u bilo kojem trenutku. Promjene stupaju na snagu u trenutku objave, o čemu će korisnik biti obaviješten e-mailom. Smatra se da je pristupanjem stranicama korisnik upoznat s aktualnim pravilima i uvjetima korištenja istih, a prilikom potvrde kupnje to i potvrđuje. Organica Vita nastoji da informacije o artiklima budu točne i ažurne, ali se ograđuje od mogućih pogrešaka u objavljenim informacijama. Organica Vita ne preuzima odgovornost niti krivnju za bilo kakve pogreške ili propuste u sadržaju na ovoj internetskoj stranici.

Naručivanje

Svaki registrirani korisnik može kupovati artikle iz ponude Organica Vita prikazane na internetskoj stranici www.organica-vita.com. Kupoprodajni ugovor između registriranog korisnika i Organica Vita postaje pravovaljan nakon primitka naručene pošiljke i vrijedi isključivo za područje RH. Organica Vita se obvezuje isporučiti sve naručene i plaćene proizvode koji su u trenutku isporuke dostupni na zalihama. U slučaju nemogućnosti isporuke, Organica Vita će kontaktirati korisnika i dogovoriti novi rok isporuke, zamjenski proizvod ili otkazivanje naručenog proizvoda, dok će ostali dostupni proizvodi biti isporučeni. U slučaju nemogućnosti isporuke naručenog i plaćenog proizvoda Organica Vita će izvršiti povrat sredstava.

Cijene i troškovi dostave

Sve cijene izražene su u eurika, s uključenim PDV-om 13 % ili 25%, ovisno o tipu artikla. Ponuda i cijene za specijalne akcije i popuste vrijede do isteka roka koji je naveden na samoj internet stranici ili do isteka zaliha.

Cijena dostave je 4,15 EUR (31,25 kn) (uklj. PDV), a za narudžbe iznad 30 EUR (226.04 kn) dostava je besplatna.

Reklamacije i povrati

Svi proizvodi su prije predaje dostavnoj službi detaljno pregledani i isporučeni u ispravnom stanju. Ukoliko prilikom preuzimanja korisnik primijeti oštećenja nastala u transportu, dužan je odmah kontaktirati djelatnike Organica Vite te prijaviti oštećenje telefonski ili e-mailom. U tom slučaju, Organica Vita će, o svom trošku, korisniku isporučiti novi proizvod. Ukoliko ste dobili krivi proizvod ili ste se pri narudžbi zabunili, slobodno nas kontaktirajte na mail webshop@organica-vita.com.

Za rješavanje online spora, zadužena je EU platforma za internetsko rješavanje sporova.

Dostava i plaćanje

Dostava

Dostava naručenih i plaćenih proizvoda odvija se putem dostavne službe, a u roku od 5-7 radnih dana. Dostava se vrši isključivo na području Republike Hrvatske. Prilikom preuzimanja korisnik je dužan identificirati se djelatniku dostavne službe, provjeriti eventualna oštećenja na pošiljci, te u slučaju ispravnosti pošiljke potpisati dostavnicu čime potvrđuje primitak pošiljke. U slučaju oštećenja pošiljke, korisnik je dužan odmah reklamirati pošiljku djelatniku dostavne službe. Organica Vita odriče se bilo kakve odgovornosti koja mogu nastati od trenutka uručenja pošiljke dostavnoj službi do trenutka isporuke korisniku.

Dostava narudžbi iznad 30 EUR (226.04 kn) se ne naplaćuje.

Plaćanje

Naručene proizvode možete platiti na sljedeće načine

  • Pouzećem, u gotovini prilikom preuzimanja paketa od dostavljača
  • Po predračunu – putem virmana i opće uplatnice
  • AirCash

Plaćanje pouzećem

Narudžbu plaćate prilikom same isporuke na navedenu adresu odnosno tek kada proizvod vidite pred sobom.

Plaćanje pouzećem dostavljaču vrši se isključivo u gotovini. U slučaju da primatelj nije u mogućnosti zaprimiti pošiljku na definiranoj dostavnoj adresi u trenutku dostave, dostavljač ostavlja obavijest o prispijeću pošiljke.

Plaćanje po predračunu

Ukoliko ste odabrali plaćanje virmanom ili općom uplatnicom, na vašu e-mail adresu biti će poslana potvrda narudžbe sa svim podacima za uplatu. Djelatnici Internet trgovine organica-vita.com kontaktirat će Vas po potrebi.

Podaci za uplatu:

Uplata na IBAN Organica Vita: HR8723400091160386480
Poziv na broj: 00 – broj narudžbe

Primatelj:

Organica Vita, obrt za proizvodnju, vl. Maja Lazić
Vraneševci 2a, 33523 Čađavica, Hrvatska
OIB: 14228355878

Po zaprimljenoj uplati poslat ćemo Vam naručene proizvode. Naručeni proizvodi se dostavljaju kupcu u skladu s uvjetima dostave.

Komunikacija

Na korisnikovu e-mail adresu automatski se šalju različite poruke nakon obavljenih aktivnosti (potvrda o registraciji, potvrda narudžbe, obavijest o isporuci ili otkazivanju, potvrda o terećenju kartice ili otkazivanju transakcije). Dužnost je korisnika dati ispravne podatke o važećoj e-mail adresi.

Kontakt

Sve primjedbe ili prijedloge vezane uz internetsku trgovinu www.organica-vita.com svaki korisnik slobodno može poslati na email adresu: webshop@organica-vita.com

Podnošenje prigovora potrošača

Sukladno članku 10. st.1 Zakona o zaštiti potrošača (NN41/14, 110/15) Organica Vita omogućuje potrošačima podnošenje pisanog prigovora u svojim poslovnim prostorijama. Prigovor možete takođe poslati putem pošte na adresu:

Organica Vita
Vraneševci 2a
33523 Čađavica

Ili putem maila na:
webshop@organica-vita.com

Sukladno odredbi članka 10 stavak 5 Zakona Zakona o zaštiti potrošača (NN41/14, 110/15) Organica Vita će u pisanom obliku odgovoriti na prigovore u roku od 15 dana od zaprimanja prigovora.