Osim u prehrambenoj, ulje lješnjaka naveliko se koristi i u kozmetičkoj industriji. Pogodno je za mješovitu i masnu kožu. Brzo se upija, obnavlja stanice te potiče cirkulaciju, a s obzirom na to da djeluje dubinski, dobar je saveznik u borbi protiv celulita.

HLADNO PREŠANO ULJE LJEŠNJAKA

Lagano i brzoupijajuće ulje odgovara svim tipovima kože. Brza dostava i provjerena kvaliteta.

Vaša koža zaslužuje svakodnevnu njegu. Redovnim korištenjem ulja lješnjaka potičete protok limfe i cirkulaciju. Ako su već nastali problemi, poput perutanja, suhe kože ili celulita, preporučena je kombinacija suhog četkanja (pilinga) i ulja za tijelo. Pilingom se uklanjaju mrtve stanice s površine kože, čime se omogućuje bolja apsorpcija ulja te njegovo potpuno djelovanje na kožu.

Za suho četkanje kože potrebna vam je gruba rukavica ili oštra četka s čekinjama. Četkanje započnite od stopala prema srcu, a na području trbuha usmjeravajte se prema debelom crijevu. Time potičete cirkulaciju kože i limfe, te izbacivanje štetnih tvari iz tijela. Četkajte kožu par minuta prije tuširanja, a nakon tuširanja umasirajte mješavinu ulja u kožu.

Suho četkanje ponavljajte svakih 20-ak dana a mješavinu ulja nanosite svaki put nakon tuširanja, kako bi potaknuli protok limfe i ubrzali cirkulaciju. Preporuka je ulja nanijeti na vlažnu kožu. Biljnom ulju lješnjaka možete dodati eterična ulja koja su također poznat saveznik u borbi protiv celulita.

Mješavina ulja protiv celulita

Trudnice i dojilje ne bi trebale koristiti eterična ulja, međutim mogu koristiti čisto biljno ulje. Biljno ulje lješnjaka se također preporučuje u njezi kože protiv strija.

 

Upozorenje: Suho četkanje ne preporučuje se osobama koje imaju probleme s proširenim venama ili neke kožne bolesti. Mješavina ulja protiv celulita nije namijenjena trudnicama i dojiljama, zbog eteričnih ulja.

 

Zapratite nas za više recepata.