Zelene inovacije u sektoru hrane

5. svibnja 2022. održana je 1. online konferencija pod nazivom “Zelene inovacije u sektoru hrane”. Na konferenciji smo sudjelovali kao govornici, gdje smo predstavili naše zeleno poslovanje.

Konferencija je okupila mikro, male i srednje poduzetnike s područja UAS-a. Okupljeni poduzetnici djeluju u sektoru hrane ili proizvode tehnologiju koja ga može unaprijediti.

Zanimljivi su bili i govornici sa super projektima:

  • Momir Futo iz tvrtke Bifard predstavio je inovativni pristup koji rješenje za stočnu hranu nudi u obliku insekta black soldier fly. To je jedna od sedam odobrenih vrsta insekata od strane EU kao izvor proteina za stočnu hranu čime se zamjenjuje soja.
  • Inovativni proizvod “Pametna košnica“, predstavila je Valentina Visković. Pametna košnica omogućujući korisnicima nadgledanje i upravljanje košnicama s udaljenosti.

Organizator konferencije je MOSAIC incubator uz partnerstvo s CEDRA-om Split. Konferencija je održana u sklopu projekta “Razvoj novih visokokvalitetnih usluga poduzetničko potporne institucije za razvoj novih tehnologija”. Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

U vrijeme velikih klimatskih promjena još se jednom potvrdilo da zeleni, inovativni i održivi projekti itekako imaju smisla i na njima treba graditi buduće poslovanje!