Neodoljive praline s čokoladom i lješnjakom

Ako volite čokoladu i lješnjake, ovaj recept je stvoren za vas. Uz osnovni sastojak – maštu – sve druge sastojke možete prilagoditi svojim željama. Sama izrada je toliko jednostavna, da će čak i oni s malo, ili nimalo iskustva u kuhinji i pripremi slastica, biti zadovoljni rezultatom.

ORGANSKI NAMAZ OD LJEŠNJAKA

Naš namaz proizveden je od čiste jezgre lješnjaka iz organskog uzgoja. Vrhunska kvaliteta i brza dostava.

Neodoljive praline s čokoladom i lješnjakom tope se u ustima, stoga ne čudi što su upravo one jedan od najpopularnijih slatkiša. Neograničeno je mnogo mogućnosti za punjenje i igranja okusima. Naribana korica naranče, suho voće, marcipan ili orašidi samo su neki od prijedloga.

S obzirom na to da se bliži Valentinovo, donosimo vam recept za mala, slatka, čokoladna srca, kojima možete obradovati najmilije.

Sastojci za 24 praline:

Neodoljive praline s čokoladom i lješnjakom
kalup za praline

Potrebno još:

  • silikonski kalup
  • lončić ili manja šerpica
  • metalna zdjela s ovalnim dnom
  • kuhača
  • žlica

Priprema:

Čokoladu stavite u metalnu zdjelu, s ovalnim dnom, a zatim tu zdjelu stavite na lonac s kipućom vodom. Nakon par minuta, čokolada će se rastopiti. Dodajte čokoladi žlicu kokosovog ulja. Možete dodati i voćnu aromu, aromu vanilije ili par kapi ruma.

Rastopljenu čokoladu sipajte u kalupe za praline do 1/3 visine, a zatim kalupe malo zarotirajte da se čokolada uhvati po rubovima. Spremite kalup u hladnjak, kako bi se čokolada stegnula.

Nakon 30-ak minuta, izvadite kalup te u svaku rupicu ubacite po jedan lješnjak. Žlicom, zatim, sipajte namaz od lješnjaka, ali ne do vrha kalupa. Ostavite 2-3 mm slobodnog prostora, jer praline trebate “zatvoriti” preostalom otopljenom čokoladom. Kalup na kraju opet vratite u hladnjak dok se čokolada ne ohladi i stegne.

Ususret Valentinovu

Vrijeme leti, zar ne? Tek što smo ispratili prosinac, i završili s božićnim i novogodišnjim ludilom, pred nama je nova prilika za darivanje – Valentinovo.

Ako već niste, pretplatite se na naš newsletter i ostanite u toku, jer pripremamo ponešto za svakoga. Poklon paketi, popusti i još poneko iznenađenje, pssst. Ne smijemo vam sve otkriti odmah.

Saznaj novosti iz Organica Vite

* obavezno popuniti
Zapratite nas za više recepata.